nieuws

Ereteken voor omgekomen brandweerlieden

Brandweer
Brandweer
ROTTERDAM - Bij de brandweerkazerne in Groot-Ammers is zaterdag een herdenking van omgekomen brandweermensen. Andere korpsen uit de regio Zuid-Holland Zuid doen mee met de herdenking. De Burgemeester van Liesveld,Teus van Gelder, houdt een toespraak.

Ook in de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond zijn er herdenkingen zoals in Vlaardingen en Spijkenisse. Tegelijkertijd wordt in Arnhem het Nationale Brandweermonument onthuld. Dit monument eert brandweermensen die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog tijdens hun werk zijn omgekomen.
Op zaterdag 18 september 1993 kwamen twee brandweermannen van de toenmalige korpsen Langerak en Nieuwpoort (gemeente Liesveld) om bij de brand bij de Vezelpers. Om deze reden heeft de regionale herdenking in de gemeente Liesveld plaats.

Ereteken

Het monument bestaat uit een installatie waarmee het ereteken kan worden gemaakt. Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken. Het bestuur van de Stichting Nationaal Brandweermonument heeft alle korpsen opgeroepen om, simultaan aan het herdenkingsmoment in Arnhem, het ereteken te maken bij zo veel mogelijk posten en kazernes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl