nieuws

Wapengekletter in de Biesbosch

Ridder
Ridder
ROTTERDAM - Ridders, wapengekletter en trompetgeschal. Het Ridderspektakel is zaterdagmorgen van start gegaan in de Biesbosch in Dordrecht. Ook zondag kunnen bezoekers zich nog vergapen aan stoere ridders en bloedmooie jonkvrouwen.
Het Ridderspektakel is een rondreizend evenement dat de bezoekers terugbrengt naar de middeleeuwen. In de verschillende kampementen laten meer dan honderd acteurs zien hoe het er eeuwen geleden aan toe ging. De smid smeedt de wapens en koks roeren in grote ketels soep. Rondom het huwelijk tussen de graaf en de gravin van Holland, vindt een groot riddertoernooi plaats.
Ook de kinderen gaan de strijd aan met volwassen ridders. Maar daarvoor moeten ze eerst in de ridderschool worden opgeleid tot schildknaap, ridder of schone jonkvrouw. In het tentenkamp worden verder spelletjes en workshops georganiseerd. Het festival duurt zowel op zaterdag als zondag tot zes uur 's avonds. Meer informatie is te vinden op de website van het evenement.

Volgende week zaterdag besteedt het tv-programma WEG op TV Rijnmond uitgebreid aandacht aan het Ridderspektakel in de Biesbosch.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl