nieuws

Leonidas pakt landelijke amateurbeker

ROTTERDAM - Leonidas heeft het voetbalseizoen uitstekend afgesloten. De Rotterdammers pakten in Amsterdam de landelijke amateurbeker door FC Chabab met 2-0 te verslaan.
De hoofdklasser was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij op het terrein van Blauw Wit. Toch liet ook Chabab, dat vorige week nog promotie naar de topklasse afdwong, van zich spreken. Met name in de omschakeling zorgde de ploeg voor dreiging.
In eerdere ontmoetingen dit seizoen werd die Amsterdamse dreiging regelmatig omgezet in doelpunten. In de reguliere competitie (hoofdklasse A) won Chabab al eens met 2-1 en recent troffen beide teams elkaar nog in de strijd om promotie naar het hoogste amateurniveau van Nederland. Toen was Chabab met 4-2 te sterk.
De ultieme revanche volgde zaterdag, alhoewel het openingsdoelpunt van Leonidas lang op zich liet wachten. Pas in minuut 64 wist Steve Kenepa de bal in het Amsterdamse doel te werken. Een kwartier later gooide de Rotterdamse hoofdklasser het duel zelfs op slot toen Mahmut Sonmez de 2-0 binnenschoot.
Door de bekerzege is Leonidas in één klap 9000 euro rijker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl