nieuws

Bloedbank moet flink bezuinigen

Bloed (flickr cc spike55151)
Bloed (flickr cc spike55151)
ROTTERDAM - Sanquin, het bedrijf dat de bloedvoorziening in Nederland regelt, gaat minimaal 120 banen schrappen. Dat heeft directeur Jeroen de Wit zaterdagavond bekendgemaakt. Ook de locatie Rotterdam wordt hard getroffen.
De productie van bloedcomponenten en de donoradministratie verdwijnen helemaal uit Rotterdam en verhuizen naar vestigingen buiten onze regio. De Rotterdamse vestiging blijft wel in afgeslankte vorm bestaan. Hoeveel mensen er blijven werken, is nog niet bekend.
Het is ook niet bekend of er gedwongen ontslagen vallen. “We proberen de bezuinigingen zoveel mogelijk op te vangen door natuurlijk verloop”, vertelt directeur De Wit. “Ook proberen we medewerkers te plaatsen bij andere vestigingen, maar we snappen dat dit niet altijd makkelijk is. Werknemers mogen dat weigeren. Daar is een sociaal plan voor.”
In totaal werken er ongeveer drieduizend mensen bij Sanquin. 1800 daarvan werken voor het bloedbankdeel. De 120 banen moeten voor 2015 zijn geschrapt. Het bedrijf vreest dat er nog meer bezuinigd moet worden, maar daar wordt pas later een besluit over genomen.
Voor donoren die bloed afstaan aan de bloedbank, verandert er waarschijnlijk weinig. Bloed geven kan ook in de nabije toekomst vermoedelijk nog op alle bestaande locaties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl