nieuws

Nationale titel voor Churandy Martina op 100 meter

ROTTERDAM - Churandy Martina van Rotterdam Atletiek is Nederlands kampioen geworden op de 100 meter. In het Olympisch stadion in Amsterdam bleef hij Giovanni Codrington en zijn Rotterdamse clubgenoot Brian Mariano voor. Martina finishte in 10.22.
Codrington van Groningen Atletiek kwam na 10.51 over de meet. Mariano (10.63) bleef Wouter Brus nipt voor en completeerde het podium. Patrick van Luijk uit Mijnsheerenland zag op het laatste moment vanwege een lichte liesblessure af van deelname aan de 100 meter. Ook op de 200 meter startte hij niet.
Robert Lathouwers pakte de titel op de 800 meter. De atleet van Rotterdam Atletiek, die zich onlangs bij de FBK Games plaatste voor de Olympische Spelen in Londen, finishte in 1.52.90 en bleef Thijmen Kupers en Jorian Damen ruim voor. Erwin de Jong van Rotterdam Atletiek eindigde op de vierde plaats (1.54.55).
Sanne Verstegen van Rotterdam Atletiek werd bij de dames Nederlands kampioene op de 800 meter (2.04.61). Marlies Manders en Ingrid Grutters completeerden het podium in Amsterdam.
Liemarvin Bonavencia (Rotterdam Atletiek) werd tweede op de 400 meter achter Joeri Moerman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl