nieuws

Raymond Kreder sprint mee met wereldtop

25febKreder
25febKreder
ROTTERDAM - Wielrenner Raymond Kreder heeft zich in de slotetappe van de Ster ZLM Toer kunnen mengen in de sprint om de podiumplaatsen. De jonge prof uit Zevenhuizen eindigde in Boxtel als vierde. De Duitser Marcel Kittel won voor Mark Renshaw en Jurgen Roelandts.
De eindzege ging naar Mark Cavendish. De Britse sprinter won verrassend genoeg geen etappe, maar wist door de verdiende bonificatieseconden wel de leiderstrui te pakken. Raborenner Lars Boom werd tweede.
Regionaal succes was er ook bij de nationale titelstrijd voor junioren. Merijn Korevaar uit Groot-Ammers werd tweede, terwijl Nicky Giesbers van De Pedaalridders het brons voor zich opeiste. Bij de vrouwen-junioren finishte Nicky Zijlaard ook als derde, terwijl de titel bij de nieuwelingen-meisjes werd gewonnen door Marjolein van 't Geloof uit Dirksland. Haar RWC Ahoy ploeggenote Chanella Stougje pakte het zilver.
Vorige week waren er bij het NK Jeugd ook al zes Zuid-Hollandse wielertalenten die een nationale titel wisten te winnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl