nieuws

Meetfiets test snelfietsroute F16

ROTTERDAM - Een onderzoeker van de Fietsersbond test vandaag met een hightech meetfiets de snelfietsroute F16 tussen Dordrecht en Rotterdam. Wegvakken en kruispunten worden gefilmd. Andere meetapparatuur registreert de wegdekkwaliteit, de gemiddelde snelheid, het oponthoud en geluidshinder.
De onderzoeksresultaten dragen bij aan een verbetering van het traject van de snelfietsroute. Aanpassingen aan de route moeten er voor zorgen dat fietsers veilig, prettig en snel van de F16 gebruik kunnen maken. Doel is ook om automobilisten uit de file en op de fiets te krijgen.
Daarnaast worden deze week fietsers op de huidige snelfietsroute tussen Dordrecht en Rotterdam geteld en geënquêteerd. Dit onderzoek vindt plaats in opdracht van de stadsregio Rotterdam, de Drechtsteden en het Waterschap Hollandse Delta.
De partijen hopen dat de enquête informatie oplevert om het gebruik van de snelfietsroute te stimuleren. Ook worden de resultaten ingezet voor een fietscampagne over fietsen naar het werk. Op die manier komen er minder auto’s op de A16 en worden kantoren en bedrijventerreinen in Dordrecht en Rotterdam beter bereikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl