nieuws

Vijftig nieuwe windmolens in regio Rijnmond

windenergielocaties_site
windenergielocaties_site
ROTTERDAM - Binnen acht jaar moeten er vijftig nieuwe windmolens worden gebouwd in de regio Rijnmond. Dat blijkt uit een overeenkomst tussen de Stadsregio Rotterdam, het Havenbedrijf en de provincie.
Twee locaties worden definitief gerealiseerd. Het gaat om de Haringvlietdam en het gebied Groote Lucht bij Vlaardingen. Onder de plekken die nog in onderzoek zijn voor de plaatsing van windmolens, bevinden zich de Tweede Maasvlakte en de bedrijfsterreinen Nieuw Reijerwaard en Oost.
Door de bouw van de windturbines hoopt de overheid binnen acht jaar voldoende stroom op te wekken voor negentigduizend huishoudens.
Locaties
De potentiële locaties voor windenergie bevinden zich op het grondgebied van de gemeenten Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Lansingerland, Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Barendrecht, Spijkenisse, Bernisse, Westvoorne en Hellevoetsluis.
De deelgemeente Rozenburg, waar vier turbines op de Landtong zouden moeten komen, en de gemeente Ridderkerk (polder Nieuw-Reijerwaard) hebben al hebben al laten weten geen voorstander te zijn van de komst van de windturbines op die locaties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl