nieuws

Koeman sprak Oranje-ambitie al eens uit

Ronald Koeman
Ronald Koeman
ROTTERDAM - Ronald Koeman wil ooit leiding geven aan het Nederlands elftal. Dat zei de Feyenoord-trainer in december 2011 in het kerstnummer van het weekblad Voetbal International.
De uitspraken die Koeman zes maanden geleden deed zijn weer actueel nu Oranje roemloos is uitgeschakeld tijdens het EK. Een vertrek van bondscoach Bert van Marwijk behoort daardoor tot de mogelijkheden, ondanks zijn tot 2016 doorlopende contract.
In VI stond letterlijk: Lang droomde Ronald Koeman van Barcelona, maar tegenwoordig is hij gelukkig als trainer bij Feyenoord waar hij zijn contract heeft verlengd. Toch heeft de Europees kampioen van 1988 nog één droom: Oranje- bondscoach worden. 'Omdat ik denk dat ik het kan', zo zegt de Feyenoord-trainer. 'Frank Rijkaard is het al geweest, Marco van Basten ook. Ik ambieer die functie zeker.'
Mocht de KNVB op zoek moeten naar een opvolger van Bert van Marwijk ligt het voor de hand dat Ronald Koeman wordt benaderd: de oud-international heeft goed gepresteerd met Feyenoord én heeft dus aangegeven dat hij de baan van bondscoach ambieert. Feyenoord heeft echter al laten weten dat het Koeman niet wil laten gaan. De trainer uit Bussum heeft nog een contract voor een jaar in de Kuip.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl