nieuws

The Wonder Years

ROTTERDAM - The Wonder Years is een televisieserie, bedacht door Neal Marlens en Carol Black. De serie werd gedurende 6 seizoenen (van 1988 tot 1993) in primetime uitgezonden door de Amerikaanse zender ABC. Begin jaren '90 werd de reeks ook integraal uitgezonden in Vlaanderen door de openbare omroep VRT en in Nederland door de VPRO.
The Wonder Years behandelde de sociale en historische gebeurtenissen eind jaren zestig en begin jaren zeventig gezien door de ogen van de 12-jarige Kevin Arnold, die naast de gebruikelijke puberale kwaaltjes, zich vooral ontfermde over allerlei tiener-sociale zaken. Zijn beste vriend Paul en het overbuurmeisje Winnie Cooper waren zijn vaste metgezellen.

Elke episode wordt aan elkaar verteld door een inmiddels volwassen Kevin Arnold die terugblikt op zijn jeugdjaren en zo zijn diepste zielsroerselen van zijn "wonderjaren" met de kijker deelt. Deze populaire verhaaltechniek is later opnieuw gebruik in andere sitcoms How I Met Your Mother, State of Grace en Oliver Beene.

De titelsong was Joe Cockers versie van The Beatles' "With a Little Help from My Friends".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl