nieuws

Vlaardingse sloopflats magneet voor rottigheid

ROTTERDAM - De laatste bewoners van een aantal sloopflats in de Vlaardingse Babberspolder hebben het zwaar. De flats worden geteisterd door brandstichtingen en inbraken. Het levert sommige bewoners slapeloze nachten op.
Uitzendbureaus huisvesten in afwachting van de sloop Midden- en Oost-Europese arbeiders in de flats, die verder onder meer worden bewoond door studenten. "Er zijn iedere dag twee tot drie inbraken", zegt een Poolse bewoner, die regelmatig angsten uitstaat. Hij hoopt dat zijn volgende adres veiliger zal zijn.

Slooppanden binnenkort leeg

Omdat nog niet iedereen uit de Bloemenbuurt weg is en verspreid zit, kan het te slopen deel niet hermetisch worden afgesloten. Inbrekers, brandstichters en andere onverlaten hebben daardoor vrij spel. De afgelopen tijd woedden meerdere brandjes in de sloopflats.
"Mijn zoon heeft hier al heel veel meegemaakt", vertelt een bezorgde vader, die blij is dat zijn zoon binnenkort vertrekt. In de tussentijd maakt de gepensioneerde man regelmatig rondjes langs de flats om een oogje in het zeil te houden.

Nieuwbouw

De gemeente Vlaardingen laat weten dat eigenaar Waterweg Wonen heeft beloofd voor 30 juni iedereen uit de panden te hebben. Daarnaast wordt er extra bewaking ingezet.
De Babberspolder wordt momenteel flink op de schop genomen. Voor de gesloopte flats komt ook weer nieuwbouw terug. Zo komt er onder meer een groot nieuw winkelcentrum in de wijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl