nieuws

Politie houdt verdachte gijzeling aan

politie_stock03
politie_stock03
ROTTERDAM - Het arrestatieteam van de Politie Rotterdam-Rijnmond heeft maandag een tweede verdachte gearresteerd voor mishandeling, bedreiging en gijzeling van drie jongens van 14 en 15 jaar. De verdachte is een 32-jarige man uit Rotterdam.
De drie jongens staken op oudejaarsdag vuurwerk af bij de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West. Twee mannen kwamen op hen af en beschuldigden hen van inbraak in een auto. De achterruit zou zijn ingeslagen en een tas met een kilo verdovende middelen zou gestolen zijn. De auto, een donkerkleurige volkswagen golf, stond geparkeerd aan de Korenaarstraat.
De mannen namen de drie jongens mee naar een parkeergarage aan de Nieuwe Binnenweg en mishandelden hen. Eén van de jongens wist te ontsnappen. Vervolgens zijn de verdachten met de overgebleven twee jongens naarhet huis van één van de ouders gegaan aan de Heemraadstraat. Daar hebben ze zijn ouders bedreigd. Daarna werd één van de 14-jarige jongens meegenomen. Hij werd korte tijd vastgehouden en uiteindelijk weer afgezet op de Nieuwe Binnenweg.
De 32-jarige verdachte werd opgepakt in een huis aan de Valkeniersweg in Rotterdam. Binnen werd een vuurwapen gevonden. Het wapen is in beslaggenomen. De 20-jarige bewoonster van het huis is aangehouden. Eerder hield de politie al een 30-jarige verdachte aan. Hij zit nog vast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl