nieuws

Gemeente wil tegenprestatie van FC Dordrecht

ROTTERDAM - Wethouder Van der Burgt gaat in gesprek met FC Dordrecht over de steun die de club heeft gekregen van de gemeente. Dat beloofde de wethouder dinsdag tijdens een raadsvergadering.
Dordrecht heeft 390.000 euro voorgeschoten, om te voorkomen dat de voetbalbond per direct de proflicentie zou innemen. De gemeenteraad is boos omdat de wethouders de raad daarvan niet op de hoogte hadden gesteld. De wethouder heeft nu beloofd om met de club te gaan kijken, welke tegenprestatie FC Dordrecht zal moeten leveren in ruil voor de steun van de gemeente.
FC Dordrecht zit diep in de financiële problemen. De club had eind vorig seizoen een schuld van 3,2 miljoen euro en een negatief eigen vermogen van 1,4 miljoen euro. Toen de bond dreigde per direct de proflicentie in te nemen, is de club naar de gemeente gestapt met de vraag voor financiële steun.
Excuses aangeboden
De gemeente heeft toen een bedrag voorgeschoten en daarvan de raad niet op de hoogte gebracht. Dat hoefde ook niet, lieten de wethouders later weten, maar nu komt wethouder Van der Burgt daarop terug. De burgemeester en wethouders van Dordrecht hebben excuses aangeboden en aangekondigd dat ze nog een keer met de club in gesprek gaan.

Geen nieuw stadion

Tijdens de gemeenteraadsvergadering stond ook steun van de gemeente voor een nieuw stadion van FC Dordrecht op het programma. De oppositie had gevraagd om nog een keer te kijken naar de plannen voor het stadion, maar daarvoor was geen meerderheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl