nieuws

Odfjell moet weer stoppen met illegaal bouwproject

Tankoverslag Odfjell
Tankoverslag Odfjell
ROTTERDAM - Tankopslagbedrijf Odfjell in de Rotterdamse Botlek heeft weer een illegaal bouwproject op het eigen terrein moeten stilleggen. Deze keer gaat het om de bouw van een steiger.

Voor de bouw van een hijsinstallatie op steiger H blijken niet alle benodigde vergunningen te zijn aangevraagd, zo laat milieudienst DCMR weten: "Voor het oprichten van een walhijsinstallatie op steiger H bij Odfjell is door het bedrijf een omgevingsvergunning aangevraagd op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Odfjell heeft in eerste instantie alleen een bouwdeel aangevraagd. Met een brief is kenbaar gemaakt dat de omgevingsvergunningaanvraag ook een milieudeel moet bevatten. Odfjell gaat dit milieudeel nu ook aanvragen en de informatie die daarvoor nodig is aanleveren aan de DCMR. Odfjell mag pas weer starten met de bouwwerkzaamheden als de benodigde vergunning verkregen is."
Gisteren meldde RTV Rijnmond al dat Odfjell het werk aan het zogeheten Stoomketelproject moest stilleggen omdat de juiste vergunningen ontbreken. En afgelopen maandag werd bekend dat Odfjell voor 425 duizend euro aan dwangsommen opgelegd heeft gekregen wegens allerlei tekortkomingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl