nieuws

Richard Stolte naar Excelsior

ROTTERDAM - Excelsior heeft voetballer Richard Stolte voor drie seizoenen gecontracteerd. De 22-jarige middenvelder is afkomstig van sc Heerenveen, waar hij de jeugdopleiding doorliep. De afgelopen twee seizoenen werd hij verhuurd aan FC Emmen en Fortuna Sittard.
Volgens Stolte is het Kralingse Excelsior ondanks degradatie een club die altijd op het hoogste niveau speelt of bovenin de Jupiler League meedoet. 'Excelsior heeft ambitie en bovendien breken hier veel talentvolle spelers door. Ik hoop natuurlijk dat ik die stap ook kan maken.' Scholte is een speler die op alle posities aan de linkerkant kan spelen, maar zijn voorkeur gaat uit naar het middenveld. 'Ik moet het hebben van mijn loopvermogen en houd van diepgang', zegt Scholte.
In 2008 tekende hij zijn eerste profcontract bij Heerenveen, maar werd na één duel al verhuurd aan FC Emmen en Fortuna Sittard. In Limburg kwam hij afgelopen seizoen door een buikblessure slechts zestien keer in actie. Volgens Stolte is Fortuna een mooie club, maar financieel ging het moeilijk. Excelsior is volgens hem een stabiele organisatie met ambitie. 'Excelsior wil graag terug naar de Eredivisie en ik hoop daaraan mijn steentje te kunnen bijdragen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl