nieuws

OM eist 2,5 jaar tegen medewerker Brink's

geldwagen
geldwagen
ROTTERDAM - Justitie heeft donderdag 2,5 jaar cel geëist tegen een oud-medewerker van Brink's, die betrokken was bij een overval op zijn eigen geldwagen. In oktober 2011 is 637.000 euro buitgemaakt, toen een wagen van Brink's in Ridderkerk stond.
De 32-jarige verdachte was de chauffeur. Hij heeft bekend maar zegt dat hij onder druk heeft gehandeld.
De Rotterdammer zou een gokschuld hebben gehad bij een Nigeriaan. Die zou hem hebben bedreigd. Vervolgens ontstond het plan om het geld uit de wagen van Brink's weg te halen.
De buit is nog altijd zoek evenals een onbekende man die het geld in twee sporttassen heeft meegenomen. Brink's vindt dat de verdachte de ruim zes ton moet terugbetalen aan de firma. De verdachte zegt niet te weten hoe hij dit bedrag moet betalen.
De oud-medewerker van Brink's weigert de politie informatie te geven over de Nigeriaan, die zou luisteren naar de naam 'Jozef'. De man zegt nog altijd bang voor Jozef te zijn. "Hij heeft een vuurwapen en hij heeft gezworen dat hij mijn broer en zus iets zou aandoen als ik niet zou meewerken".
Justitie noemt het hele verhaal van de mysterieuze Nigeriaan ongeloofwaardig. Officier van justitie M. van den Berg: "Hij is zelf verantwoordelijk voor de diefstal van dit enorme bedrag. Ruim zes ton, daar moet een normaal mens 19 jaar voor werken en dan gaat er ook nog belasting af. De eis van 2,5 jaar cel moet een krachtig signaal zijn voor anderen".
De rechtbank in Rotterdam doet op 12 juli uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl