nieuws

Rechtszaak Jennefer in augustus behandeld

jennefer
jennefer
ROTTERDAM - De rechtszaak over de moord op de 10-jarige Jennefer van Oostende uit Rotterdam wordt op 27 augustus inhoudelijk behandeld. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank donderdag bepaald.

Het meisje werd in oktober van het vorig jaar seksueel misbruikt en gewurgd. Haar vroegere zwager, Anthony K., zit vast voor de moord. Het gebeurde allemaal in zijn woning in de Boergoensestraat.

De 26-jarige Anthony K. is in het Pieter Baan Centrum onderzocht, om te kijken of hij een geestelijke stoornis heeft. Volgens zijn advocaat heeft hij niet aan het onderzoek meegewerkt.

De Rotterdammer heeft tot dusver grotendeels gezwegen over de dood van Jennefer en het is nog onbekend of hij tijdens de rechtszaak in augustus een verklaring wil afleggen.
Blackberry van Jennefer
De recherche is nog op zoek naar de Blackberry van Jennefer, die niet bij het plaats delict was teruggevonden. Onlangs werd duidelijk dat de telefoon nog in gebruik is en zich op Curaçao bevindt.
De zus van Jennefer had een ping-bericht gestuurd naar het nummer van de Blackberry en kreeg prompt een bericht terug. Vervolgens heeft de recherche de herkomst van het telefoonsignaal kunnen traceren en kwam zo uit in Curaçao. De inhoud van de ping-berichten is niet bekend bij justitie. Ook is nog niet duidelijk wie het apparaat nu in bezit heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl