nieuws

Dordtse manege definitief gered

ROTTERDAM - Dordrecht behoudt zijn manege. Het complex aan de Spirea is gekocht door John de Vries, de voorzitter van de Vereniging Dordrechtse Manege. Hij wordt full-time manegehouder.
Vijf jaar geleden redde de gemeente de manege van een faillissement. De gemeente kocht het complex en verhuurde het voor vijf jaar aan de vereniging. Medio dit jaar zou het worden doorverkocht. Wie het complex zou kopen bleef lange tijd onduidelijk. In november vorig jaar gedemonstreerden enkele honderden mensen voor behoud van de manege.

Onzekerheid voorbij
Wethouder Jasper Mos, gesteund door een grote meerderheid van de Dordtse gemeenteraad, heeft een oplossing gevonden. Omdat de vereniging geen zorg kan dragen voor de exploitatie, wordt het complex verkocht aan de voorzitter. Die moest in ruil daarvoor wel beloven dat hij de manege altijd beschikbaar zal houden als wedstrijdlocatie voor zijn club.

"En dat doe ik natuurlijk met plezier", reageert John de Vries. Hij gaat de manege opnieuw inrichten en verder opknappen. Wethouder Mos is ook blij met de verkoop van de manege: "Hierdoor blijft het monumentale pand behouden, zonder dat de gemeente de kosten hoeft te dragen". Na jaren onzekerheid is daarmee de Dordtse Manege definitief gered.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl