nieuws

Theaterfestival De Parade goed bezocht

parade
parade
ROTTERDAM - Het Rotterdamse publiek weet theaterfestival De Parade goed te vinden. Volgens de organisatie zien de bezoekerscijfers er tot nog toe "zeer positief uit". Goed nieuws voor het rondreizende theaterfestijn, dat zijn financiële reserves de afgelopen drie jaar zag verdampen door slecht weer en te weinig publiek.
Dagelijks komen er meer mensen naar het festival in het Museumpark dan vorig jaar. Afgelopen zaterdag kwamen er 5400 bezoekers naar de voorstellingen, een record voor De Parade in Rotterdam. Dinsdag kwamen er 2400 mensen op het festival af. Vorig jaar waren dat er op dezelfde dag 1560.

Hoop op goed laatste weekend

De kleurrijke tenten van het rondreizende festival staan nog tot en met 1 juli in het Museumpark in Rotterdam. Daarna trekt het bonte gezelschap verder via Den Haag naar Utrecht en Amsterdam.
Zakelijk leider Ray van Santen gaf eerder aan dat zijn festival zich na drie slechte zomers niet nog een matig bezochte editie kan permitteren. De organisatie hoopt dat ook het slotweekend in Rotterdam succesvol zal verlopen.
Tijdens deze 22ste editie staan onder meer Ellen ten Damme, Spinvis en het Ro Theater op de planken. Ook is er iedere dag een zogeheten Kinderparade met een eigen programmering.
Foto: De Parade begon regenachtig

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl