nieuws

The New Shining in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Het muziekarchief heeft er weer een parel bij! De Ridderkerkse rockers van The New Shining op bezoek is alsof je vrienden langskomen.
Met de release van hun nieuwe dubbel CD Stripped/Full Circle laat heavy rockband TNS zich van een bijzondere, nog ongekende kant zien. Na de opgedane ervaring van het schrijven van de akoestische CD ´Stripped´, besluit Nax om de cirkel ´rond te maken´ en de lijn door te trekken naar de elektrische CD ´Full Circle´.
Voor wie niet heeft opgelet nog even in het kort The New Shining: De band begon in de zomer van 2006. De drie leden van de band, Xander “Nax” Stok (vocals en gitaar), Arjan “R” Nijman (bass en backing vox) en Vincent “Vince” Stok (drums), speelden echter al zo’n 10 jaar met elkaar in diverse bands. In 2006 werd besloten met z’n drieën verder te gaan onder een nieuwe naam: The New Shining. Na 15 jaar trouwe dienst besluit drummer Vince begin 2012 de band te verlaten. In zijn plaats kruipt Roel van der Sluis achter de drumkit.
De band werd in mum van tijd 3FM Serious Talent en ontvingen hun albums lovende recensies in vakbladen o.a. als OOR en het Duitse Rock Hard. Eind 2008 volgde zelfs een top 10 notering in de Amerikaanse alternative charts voor hun single ‘Red Eyes’. Van 2009 tot eind 2011 was The New Shining ook het vaste voorprogramma van de levende rock legende ‘The Golden Earing’.
En nu bij Live uit Lloyd: THE NEW SHINING!!!!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl