nieuws

Dordrecht ziet uit naar 17e Boekenmarkt

ROTTERDAM - Dordrecht maakt zich op voor al weer de 17e Boekenmarkt, de op één na grootste van Nederland. De zomer mag tot toe nu door veel mensen als koel ervaren worden, voor zo'n evenement is het huidige weer juist ideaal. Zondag is het zo ver.
Het thema van de Dordtse Boekenmarkt is dit jaar romantiek. "We vragen alle 600 stand- houders om hun meest romantische boeken prominent uit te stallen en daarnaast is er natuurlijk een programma met tentoonstellingen en muziek", vertelt organisator Herman Koekkoek. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 17.30 uur in de historische binnenstad.

'Je kunt ook te groot worden'

De Boekenmarkt trekt niet alleen boekenliefhebbers, weet Koekkoek. "Het boek is deze dag het belangrijkst, maar veel mensen komen ook om rond te kijken of één van de vele terrasjes te pakken". Ambitie om de grootste te worden (nu is Deventer dat) heeft hij nog steeds niet: "Je kunt ook te groot worden. In Dordt kun je op één dag alles zien. Dat houden we zo."
Eén van de 600 kramen is verhuurd aan schrijver/uitgever René Kerkhoven uit Zwijndrecht. Hij presenteert een nieuw jongensboek. Het derde avontuur van hoofdrolspelers Tim en Luuk heet Bonje in de Biesbosch. Eerder verschenen van zijn hand Tumult op Tiengemeten en Deining in Dordrecht. "De boekenmarkt is een prachtig podium voor mijn nieuwe boek", zegt hij.

Topevenement

Dordrecht werd enkele weken geleden uitgeroepen tot Nationale Evenementenstad van het Jaar en de Boekenmarkt geldt als één van de topevenementen. "Gemiddeld trekken we zo'n 75 duizend mensen", weet Koekkoek. "Je hebt de harde kern en mensen die iets doen afhankelijk van het weer. Met de verwachtingen van nu zal het zondag wel druk worden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl