nieuws

Ombudsman onderzoekt aanpak kindverdwijningen

ROTTERDAM - De Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer onderzoekt, samen met de politie, hoe de 'Richtlijn vermiste kinderen' in de praktijk werkt. Aanleiding is een klacht van de ouders van het Rotterdamse meisje Jennefer. Dat meldt een woordvoerster van de ombudsman zaterdag.
Kort na haar vermissing is Jennefer vermoord teruggevonden in het huis van de ex-vriend van haar oudere zus. Destijds vond haar moeder het onbegrijpelijk dat de politie in het geval van haar dochter niet meteen in actie was gekomen.

Richtlijn vermiste kinderen

Na de verdwijning en dood van het Dordtse meisje Milly in 2010 heeft een commissie onder leiding van hoogleraar Henny Sackers de 'Richtlijn vermiste kinderen' opgesteld. Volgens deze richtlijn moet er onder meer sneller een groot onderzoek ingesteld worden bij een vermissing. De Nationale Ombudsman gaat nu kijken hoe die richtlijn in de praktijk werkt.
Het onderzoek richt zich zowel op de ouders als op de politie. Wat mag een ouder die de vermissing van zijn minderjarige kind bij de politie komt aangeven, in redelijkheid van de politie verwachten? En welke acties moet de politie ondernemen op het moment dat een ouder zich op het politiebureau meldt?
Het onderzoek van de ombudsman is waarschijnlijk begin volgend jaar klaar.

Foto: Rob van Hilten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl