nieuws

Vestia schrapt voor ruim een miljard aan projecten

Vestia
Vestia
ROTTERDAM - De noodlijdende woningcorporatie Vestia schrapt in totaal voor 1,1 miljard aan projecten voor nieuwbouw en renovatie. In Rotterdam gaat het om bijna 1000 woningen die zijn geschrapt uit de plannen, blijkt uit een overzicht dat minister Spies naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Vooral Rotterdam en Den Haag worden getroffen, maar ook gemeenten als Delft, Zoetermeer en het Westland. Sociale huurwoningen worden niet gerenoveerd en investeringen in koopwoningen blijven achterwege. Ook projecten voor scholen, een zwembad en een kindercampus worden de komende jaren geschrapt.
Vestia zit diep in de financiële problemen door risicovolle beleggingen. Naast huizen, schrapt de woningcorporatie ook banen. Hoeveel mensen er weg moeten, is nog niet bekend.

Overleg minster en gemeenten

Minister Spies is inmiddels met gemeenten in overleg over de consequenties van het terugtrekken van Vestia. Spies heeft brancheorganisatie Aedes verzocht om te bekijken of andere woningcorporaties bereid zijn de geschrapte investeringsprojecten over te nemen. Volgens de minister hebben de wethouders van Den Haag, Rotterdam, Delft en Zoetermeer al verschillende ideeën aangedragen, maar de komende periode moet nog worden onderzocht in hoeverre deze opties uitvoerbaar zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl