nieuws

PVV-statenlid dood gevonden

Flickr Vanderlaan
Flickr Vanderlaan
ROTTERDAM - De politie heeft het lichaam van de sinds maandag vermiste PVV'er Jos van Hal Scheffer gevonden in de bossen rond Utrecht. Hij is de echtgenoot van de advocate die verdacht wordt van het oplichten van stichting Woonvisie in Ridderkerk.
De politicus uit Soesterberg legde op 7 juni zijn functie als Statenlid in Utrecht neer. Van Hal Scheffer was voor zover bekend zelf geen verdachte in de zaak tegen zijn vrouw. De PVV'er werkte formeel niet bij haar kantoor, maar deed wel de acquisitie en de administratie. De politie nam bij een huiszoeking papieren en stukken in beslag. Woonvisie vermoedt dat ze voor 500.000 tot 900.000 euro is opgelicht.
Van Hal Scheffer liet op de dag van de arrestatie van zijn vrouw weten dat hij zijn 'privéomstandigheden' niet kon combineren met zijn werk in Provinciale Staten van Utrecht. Vier dagen later trok hij zich officieel terug. De politie sluit een misdrijf uit.
PVV-leider Geert Wilders sprak woensdag in een reactie van ,,verschrikkelijk nieuws''. Zijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden. ,,Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe'', aldus Wilders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl