nieuws

Oranje maakt vrije val op ranglijst

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk
ROTTERDAM - Het Nederlands elftal heeft door de vroege uitschakeling op het EK voetbal een vrije val gemaakt op de wereldranglijst. Oranje verloor 155 punten en zakte van de vierde naar de achtste plaats, blijkt uit de ranking van de wereldbond FIFA.
Europees kampioen Spanje verstevigde zijn koppositie, halvefinalist Duitsland steeg van drie naar twee en ruilde met plaats van Uruguay. Finalist Italië stormde de top 10 binnen en klom van plaats 12 naar zes.
De achtste plaats is de laagste positie van Nederland sinds juni 2008. Toen stond Oranje tiende. Nadien klom de ploeg van voormalig bondscoach Bert van Marwijk constant hoger en bereikte het hoogtepunt in augustus 2011 met de eerste plaats. Het team raakte veel punten kwijt door de nederlagen op het EK tegen Denemarken, Duitsland en Portugal in de groepsfase.
Opvallend is ook de positie van Brazilië. De traditionele voetbalgrootmacht is in de ranking van juli liefst zes plaatsen gezakt naar de 11e plaats, de laagste sinds de invoering van de wereldranglijst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl