nieuws

Notarissen gehoord vanwege foute transacties

geld
geld
ROTTERDAM - Negen verdachten worden gehoord omdat zij grote bedragen contante betalingen, niet, te laat of onjuist hebben gemeld bij het daarvoor bedoelde Meldpunt Ongebruikelijke Transacties. Het gaat om bedragen tussen 30.000 en 300.000 euro.
Onder de verdachten bevinden zich onder anderen twee notarissen, drie autohandelaren, de eigenaar van een botenbedrijf en een Rotterdamse autohandelaar. Laatstgenoemde werd woensdag opgepakt op verdenking van witwassen.
Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie meldde dat de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst zes strafrechtelijke onderzoeken doet naar het niet melden van ongebruikelijke transacties.
Volgens een woordvoerster van justitie staan de komende tijd meer acties gepland om te kijken of de regels voor de meldingen worden nageleefd. In het najaar volgt sowieso nog een actie waarbij meldingen van notarissen en makelaars onder de loep worden genomen.
In ons land gelden regels voor het melden van ongebruikelijke transacties, die gelden voor gewone burgers maar ook voor allerlei verschillende beroepsgroepen. Die kunnen van beroep tot beroep verschillen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl