nieuws

‘Haring is helemaal niet bruin’

ROTTERDAM - Klanten van vishandel Nesse Zeevis in Rotterdam-Nesselande kunnen zich niet vinden in de Nationale Haringtest van het Algemeen Dagblad. De Rotterdamse vishandel staat bovenaan in de categorie ‘oneetbaar’.

'Ingewanden en smurrie. De haring ruikt oud en muf. Bruin verkleurd. Zachte blubberige textuur. Smaakt oud en belegen. Bah', aldus de Haringtest. Klanten van de vishandel zijn het daar niet mee eens: “Ik haal hier twee of drie keer per week haring en hij is erg goed te eten.” Een andere klant beweert zelfs dat de haring van Nesse Zeevis zelfs beter is dan van Schmidt Zeevis. "Het is alleen maar de bekende naam waardoor Schmidt hoog in de Haringtest eindigt."
Andere vishandels uit onze regio komen juist wel goed uit de test die voor de 31ste keer is gehouden. Schmidt Zeevis uit Rotterdam is met de vierde plaats de beste uit de regio. Uitstekende haring is volgens het Algemeen Dagblad ook te vinden bij Visgilde Steehouwer in Hendrik-Ido-Ambacht. De categorie ‘uitstekend/zeer goed’ wordt gesloten door Koelewijn's Visspecialisten in Dordrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl