nieuws

'PVV-perikelen horen helaas bij een nieuwe partij'

ROTTERDAM - De onrust bij de Partij voor de Vrijheid was niet te voorkomen. Dat zegt Ronald Sörensen, lijstduwer van de partij van Geert Wilders bij de volgende verkiezingen. Afgelopen week stapten meerdere Tweede Kamerleden van de PVV op. Het leidde tot veel commotie rond de partij.
Bij het horen van alle kritiek op Wilders moest Sörensen terugdenken aan de eerste jaren van Leefbaar Rotterdam, de partij die hij oprichtte: "Ook toen vertrokken zo'n vijf of zes mensen, maar daarna zag je dat het steeds beter ging. In het begin heb je altijd een aantal rotte appels. Van deze onrust leert de PVV alleen maar".

"Geert goed bereikbaar"

Volgens de opgestapte Kamerleden van de PVV is Wilders slecht bereikbaar en communiceert hij nauwelijks. Ook deze kritiek herkent het PVV-Eerste Kamerlid Sörensen niet: "Als ik hem nodig heb, kan ik altijd bij Geert naar binnen lopen".

Madlener

Ook Barry Madlener, nummer acht op de PVV-lijst, neemt het op voor Wilders. Hij vindt het jammer dat teleurgestelde Kamerleden op deze manier afstand hebben genomen van de partij. Madlener komt over uit Brussel, waar hij een aantal jaar Europarlementariër was: "Ik ben blij weer terug te zijn in Nederland, omdat deze verkiezingen cruciaal worden voor de toekomstige rol van Nederland in de Europese Unie", aldus Madlener.
Op 24 augustus begint de verkiezingscampagne van de PVV in Ahoy' Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl