nieuws

Van Bronckhorst coach beloftenelftal

Giovanni van Bronckhorst
Giovanni van Bronckhorst
ROTTERDAM - Giovanni van Bronckhorst wordt komend seizoen verantwoordelijk voor Jong Feyenoord/Excelsior. De voormalige verdediger gaat samen met André Hoekstra het gedeelte beloftenelftal leiden. Van Bronckhorst blijft daarnaast assistent-trainer bij de eerste selectie van Feyenoord.
Volgens technisch directeur Martin van Geel is dit weer een nieuwe stap in zijn ontwikkeling als trainer. 'Doordat hij de leiding krijgt over het beloftenelftal kan hij weer nieuwe ervaringen opdoen, die hem kunnen helpen om de volgende stappen in zijn trainerscarrière te maken.'
Van Bronckhorst heeft een druk seizoen voor de boeg. Naast zijn werkzaamheden bij Feyenoord neemt hij ook deel aan de cursus Coach Betaald Voetbal. Van Bronckhorst zelf zegt dat het 'druk wordt, maar tegelijkertijd ook heel leuk is'. De oud-international denkt dat het goed is om te ervaren hoe het is om een eigen elftal te leiden. 'Dit is een volgende stap in mijn ontwikkeling als trainer. Bovendien kan ik op deze manier goed de spelers van de selectie volgen als die in de beloften meespelen', aldus Van Bronckhorst.
Naast de nieuwe coach heeft Jong Feyenoord/Excelsior ook een nieuwe teammanager. Lex Stofkooper neemt de functie als teammanager van de beloften van Joop van Daele over.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl