nieuws

'Gemeente Rotterdam discrimineert blind echtpaar'

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam discrimineert een blind echtpaar. Dat zegt de Vereniging van Gehandicapten-organisaties Rotterdam naar aanleiding van de weigering van de gemeente Rotterdam om een sprekende lift te plaatsen waar een blind echtpaar dringend op zit te wachten. In de afwijzingsbrief zegt de gemeente dat de blinde flatbewoners maar bij medebewoners hulp moeten vragen bij het gebruik maken van de lift.

De bewoners vroegen de gemeente een aanpassing te maken in de liften van hun flatgebouw omdat ze soms gedesoriënteerd raken doordat niet duidelijk is op welke etage de lift zich bevindt. De door de bewoners aangedragen oplossing zou de plaatsing van een spraakmodule zijn, waardoor elke verdieping wordt afgeroepen.
De gemeente wees het verzoek van het echtpaar af omdat ze ook een beroep kunnen doen op anderen die gebruikmaken van de lift. Dat is niet meer van deze tijd, zegt Jan Poot bestuurslid van de VGR, Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam. "Als je deze reactie afzet langs de Wet Gelijke Behandeling voor Chronisch Zieken en Gehandicapten, dan is dit een vorm van discriminatie."
Inmiddels erkent de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat de afwijzingsbrief wel erg kort de bocht was. Volgens een woordvoerder krijgt het blinde echtpaar binnenkort excuses aangeboden en wordt de aanvraag opnieuw in behandeling genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl