nieuws

Man twee keer ten onrechte aangehouden

ROTTERDAM - De Rotterdamse muzikant John Fonseca is de afgelopen week tot twee keer toe ten onrechte door de politie aangehouden voor de dodelijke steekpartij aan de Josephstraat op 22 juni. Eerst deed de politie een inval bij hem thuis en een paar dagen later werd Fonseca aangehouden in z'n auto. De politie erkent de fout en gaat binnenkort excuses aanbieden.
Door een persoonsverwisseling met de voortvluchtige moordverdachte Jeffrey Carel Kroes is Rotterdammer John Fonseca in een regelrechte nachtmerrie terechtgekomen. Het kentekennummer van zijn auto is vanaf het begin in het dossier van de moord terecht gekomen.
Woensdag werd Fonseca bij een inval in zijn huis aangehouden door leden van een arrestatieteam die met getrokken vuurwapens voor de deur stonden. Al snel bleek dat er sprake was van een persoonsverwisseling. Hierna had Fonseca's kenteken uit het politiedossier gehaald moeten worden, maar dat gebeurde niet, zo bleek een paar dagen later.
Zaterdag werd Fonseca opnieuw aangehouden door agenten met getrokken vuurwapens. Hij zit op dat moment in de auto met zijn zus. Ze kwamen terug het North Sea Jazz festival. Het kenteken van de Rotterdammer blijkt nog steeds niet ze zijn verwijderd uit het politiesysteem. "Een grove fout van ons", aldus politie woordvoerder Henk van der Velde.
Geen derde arrestatie
Op een of andere manier blijft Fonseca als vuurwapengevaarlijk geregistreerd in het opsporingssysteem van de politie en dat wil hij zo snel mogelijk teniet gedaan zien. Hij is bang voor een derde arrestatie. En hij wil dit het liefst zwart op wit als bewijsstuk om onterechte aanhoudingen en ander vervelend oponthoud bij luchthavenautoriteiten op z'n verre muziekreizen in de nabije toekomst te voorkomen.

De echte verdachte

Jeffrey Carel Kroes wordt gezocht voor de steekpartij op de Augustinus-basisschool in de Josephstraat in Rotterdam-West. De man kreeg daar ruzie met zijn ex-partner. Een vrouw die tussenbeide sprong, werd daarbij doodgestoken. Kroes ging ervandoor en is nog steeds voortvluchtig. De politie heeft uit heel het land informatie gekregen over zijn mogelijke verblijfplaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl