nieuws

Honderden bezoekers Ark van Noach

ROTTERDAM - De Ark van Noach in Dordrecht heeft maandaag ruim 400 bezoekers getrokken. Het is de eerste dag dat de replica van het bijbelse schip open is voor publiek. Voorlopig wil de gemeente Dordrecht maximaal 500 mensen tegelijk op het schip hebben.
Naar verwachting volgt in september een definitieve vergunning van de gemeente en mogen er veel meer bezoekers gelijktijdig worden toegelaten.
Indrukwekkend
Uit gesprekken met bezoekers blijkt dat ze gemiddeld ruim twee uur op de ark verblijven. "Indrukwekkend", zeggen vrijwel alle mensen, die na hun bezoek gevraagd worden naar hun ervaring. De helft geeft aan, dat ze wellicht nog eens terug komen.
Op de website van RTV Rijnmond noemden sommige mensen de entreeprijzen, 12,50 voor volwassenen en 7,50 voor kinderen, te hoog. Bezoekers klaagden daar niet over. "Het was het geld dubbel en dwars waard. We hadden er graag een ritje uit Lopik voor over", oordeelde een gezin uit Lopik.
Rustige start
Een stel uit Dordrecht greep de eerste dag meteen aan om de ark te bezoeken: "We waren erg benieuwd of de bouwer er in geslaagd is om het bijbelse verhaal goed over te brengen." De vrouw geeft de ark daarvoor het rapportcijfer 8,5.
De exploitant van de ark Johan Huibers is blij met de rustige start. "We hebben hier ruim vier jaar voor gewerkt, dus het is een prachtige dag", zegt gastvrouw Deborah Huibers. "Nu is het nog even rustig, maar over een tijdje gaat het qua bezoek helemaal los", verwacht de dochter van Huibers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl