nieuws

12 jaar cel voor Schiedamse 'tattookillers'

tattookillers
tattookillers
ROTTERDAM - De rechter in Amsterdam heeft 12 jaar cel opgelegd aan drie van de zogenoemde tattookillers. Schiedammer Cor P. zou samen met zijn broer Brian en twee andere mannen in augustus 2009 hebben geprobeerd een Amsterdamse crimineel te vermoorden. Het slachtoffer werd door tien kogels geraakt, maar overleefde de aanslag.
Justitie eiste straffen van 13 en 15 jaar geëist tegen het viertal. Eén van de mannen is al bijna twee jaar voortvluchtig. Hij krijgt 12,5 jaar gevangenisstraf.

Chinese tatoeage

Justitie denkt dat het viertal een bende vormt, die bestaat uit huurmoordenaars. Eén van de kenmerken is volgens justitie een grote, Chinese tatoeage op de rug, die 'wees daadkrachtig' betekent.
De tattookillers worden onder meer gelinkt aan de dubbele moord bij een pannenkoekenhuis langs de A4 bij Leiderdorp, in februari 2009. Het vermeende bendelid Onno Kuut was die dag aanwezig op het plaats delict. Kuut is kort daarna dood aangetroffen in de duinen van Hoek van Holland. Ook hij had een Chinese tatoeage op zijn rug.

Verdachten ontkennen

Cor P. heeft verklaard dat de tatoeage te maken heeft met de vechtsport en niet met het lidmaatschap van een bende. Hij en de andere verdachten ontkennen betrokkenheid bij de mislukte liquidatie. De advocaten in deze zaak vinden dat justitie veel te makkelijk een link legt tussen de verdachten en de vermeende huurmoorden, terwijl er geen bewijs is.
Schiedammer Cor P.(29), die als bijnaam heeft 'de paling', is eerder verdacht geweest van de moord op kickbokser Peter Smit. Hij is toen in hoger beroep vrijgesproken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl