nieuws

De Nieuwe Oogst per direct dicht

ROTTERDAM - Podium De Nieuwe Oogst in de Rotterdamse Maassilo is per direct dicht. Volgens de organisatie kwam het poppodium in de financiële problemen door tegenvallende bezoekersaantallen en lage inkomsten uit entreegelden en de horeca. De Nieuwe Oogst was het vervolg van het Urban Culture Podium.
Vorig jaar sloot De Nieuwe Oogst ook al af met verlies. Bovendien heeft het poppodium nauwelijks eigen vermogen. In overleg met de gemeente Rotterdam werd begin dit jaar een herstelplan opgesteld, maar eind april adviseerde de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur om de subsidie aan De Nieuwe Oogst geheel te stoppen.
Vanaf het begin was er veel te doen om het nieuwe poppodium. Uiteindelijk werd de naam Urban Culture Podium vervangen door De Nieuwe Oogst, zodat er naast urban-evenementen, ook andere popconcerten en exposities georganiseerd konden worden.Ook werd er meer ingezet op talenten in plaats van gevestigde namen.
Leefbaar Rotterdam heeft zich altijd verzet tegen de komst van het podium. "Het wordt nu tijd dat het stadsbestuur toegeeft dat ze elf miljoen euro over de balk heeft gegooid en dat heeft geïnvesteerd in iets waar geen enkele behoefte aan is", laat Leefbaar-raadslid Anton Molenaar per sms weten. "Dat vond een raadsmeerderheid in 2008 ook, maar men kon niet op tegen de firma list en bedroeg van toenmalig wethouder Grashoff."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl