nieuws

'Zeehond kan overleven op Tweede Maasvlakte'

ROTTERDAM - De zeehond die is ingesloten in het binnenmeer van de Tweede Maasvlakte, kan daar voorlopig blijven rondzwemmen. Dat zegt Jaap van de Wiele van de zeehondencrèche Pieterburen. Het dier kon na de sluiting van de zeewering vorige week niet meer naar zee zwemmen en moet nu in het binnenwater zien te overleven.

Volgens Van de Wiele is er ruimte en voedsel voldoende in het binnenwater. Bovendien wordt in oktober een opening gemaakt in een verbindingsdijk en zou het dier via de haven weer naar zee kunnen zwemmen.
Sinds het nieuws bekend is van de zeehond hebben zich al honderden mensen aangemeld bij het informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte voor een rondvaart. RTV Rijnmond ging met de deskundige van de zeehondencrèche woensdag tevergeefs op zoek naar het beest.

Zoektocht live

De speurtocht naar de zeehond werd live uitgezonden. Alleen op internet was dit te zien. Het ging om een experiment van RTV Rijnmond en YouTube.U kunt de uitzending terugkijken door op de onderstaande YouTube-player te klikken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl