nieuws

Waanideeën dreven moeder tot doden dochtertje

Archieffoto rechtbank
Archieffoto rechtbank
ROTTERDAM - Justitie heeft donderdag tbs met voorwaarden geëist tegen een 39-jarige vrouw uit Rotterdam. Ze staat terecht voor het wurgen van haar 10-jarige dochtertje in de tuin van vakbond CNV in Den Haag.
Gedragsdeskundigen zeggen dat de vrouw ernstig psychotisch was toen ze in september vorig jaar haar kind doodde. Volgens hen is de Rotterdamse volledig ontoerekeningsvatbaar. Justitie vervolgt de vrouw voor doodslag, niet voor moord.
De vrouw nam haar twee kinderen in de auto niet naar school, maar naar haar vroegere werkgever, CNV Publieke Zaken. Ze dronk daar eerst koffie met collega's en nam daarna haar kinderen mee naar de tuin van het gebouw. Daar wilde de Rotterdamse, naar eigen zeggen, haar ziel laten ontstijgen aan de wereld en haar kinderen daarin meenemen. Haar dochtertje overleefde dat niet, haar zoontje wel.
Er zouden kort voor het drama wel signalen zijn geweest dat het niet goed ging met R. Zo zou ze al bezig zijn geweest met een intake bij een psychiater. Maar niemand in haar omgeving had kunnen vermoeden dat de vrouw haar kinderen iets zou aandoen. Volgens haar ex-partner is zij: "altijd een goede moeder geweest."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl