nieuws

Rotterdam CS: 'Een grote haaienbek'

ROTTERDAM - Langzaamaan krijgt het nieuwe Centraal Station van Rotterdam steeds meer gestalte. Dat ziet ook de bedenker van het gebouw, architect Jan Benthem. "Ik kom elke week kijken, omdat we nu in een spannende fase zitten, namelijk de afbouw."
Een opvallend element van het station is het dak. Het is gekreukeld en dat is het niet zomaar, legt Benthem uit. "Dat maakt het dak juist zo mooi, daardoor krijgt het een soort sprankeling. We wilden in de stad voor zo'n groot dak een chique afwerking hebben."
Een bijkomend voordeel van een gebobbeld dak is dat het altijd in een andere richting spiegelt. Benthem: "We hebben daarbij wel goed uitgekiend of woningen, autoverkeer, treinen en zelfs vliegtuigen geen hinder van de spiegeling kunnen krijgen. Dat moet je zien te voorkomen."
Voor het einde van het jaar kunnen reizigers van de hoofdentree van het Centraal Station gebruik maken. Deze reiziger kan in elk geval niet wachten tot het klaar is. "Ik vind het heel mooi. Als ik aan kom rijden, is het net een grote haaienbek. Prachtig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl