nieuws

Strandzesdaagse van start in Hoek van Holland

ROTTERDAM - Ongeveer 1000 wandelaars zijn maandagochtend begonnen in Hoek van Holland aan de 54ste editie van de strandzesdaagse. De lopers leggen in zes dagen een afstand af van ruim 140 kilometer naar Den Helder.
Alles is voor de wandelaars geregeld, alleen het lopen moeten ze zelf doen, zegt Woody van Loo van de organisatie. "Vandaag lopen we naar Wassenaar. Het tentje wordt door ons verzorgd. Het natje en het droogje wordt door ons verzorgd. 's Avonds het avondeten, 's morgens het ontbijtje en de lunch krijg je mee. Ook je bagage wordt naar de volgende camping gebracht."
De eerste lopers gingen al vroeg van start met het oog op het warme weer dat voor vandaag is voorspeld. En het is genieten geblazen, volgens deze deelneemster. "Ik vind het heerlijk om langs het strand te wandelen. Het is lekker weer, heerlijk." Een andere 76-jarige loopster vult haar aan: "Je moet het een keer meemaken en het aantal kilometers maakt mij helemaal niets uit."

'We willen niet groter'

Het aantal deelnemers aan de Strandzesdaagse ligt al jaren rond de 1000. Dat verandert voorlopig ook niet. Van Loo: " Nee, we willen niet groter. Je moet het zo zien per dag verplaatsen we een dorp. Iedere dag gaat de vrachtwagen met spullen van de deelnemers al twee keer helemaal vol."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl