nieuws

Justitie eist 19 jaar cel tegen Linda V.

Archieffoto rechtbank
Archieffoto rechtbank
ROTTERDAM - Justitie heeft maandag in hoger beroep 19 jaar cel geëist tegen Linda V. De 49-jarige vrouw uit Heerhugowaard heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) bijna 13 jaar geleden haar man Hans Lijesen laten vermoorden.
Het OM zegt dat de vrouw in 1999 haar man heeft laten doodschieten in zijn electronicazaak aan de Benthuizerstraat in Rotterdam. Daar kreeg Linda V. eerder al een celstraf van 12 jaar voor. Daartegen is de Rotterdamse in beroep gegaan.
Daarnaast zou Linda V. volgens justitie eerder iemand hebben benaderd om haar man te vermoorden, maar diegene heeft dat toen niet gedaan.
Financieel motief
Volgens het OM wilde de vrouw met de moord geld opstrijken. Het slachtoffer bleek miljoenen guldens op een Luxemburgse bank te hebben staan. Het OM: "Verdachte is vrijwel direct na de dood van haar man met het door zijn hard werken verdiende geld gaan smijten. Het slachtoffer zou en moest hier kennelijk voor sneuvelen."
Peter R. de Vries
De zaak speelt al geruime tijd. Al in 2000 werd de vrouw aangehouden voor de moord, alleen toen ontbrak het aan voldoende bewijs. In 2004 verhuisde de vrouw met haar nieuwe echtgenoot naar Costa Rica. De relatie liep echter stuk en haar ex vertelde in 2006 in een brief aan de Rotterdamse rechtbank, en voor de camera's van misdaadverslaggever Peter R. Vries, dat Linda V. achter de moord in 1999 zat. Voor justitie was dat reden om de zaak te heropenen en Linda te laten oppakken.
De vrouw was geruime tijd op vrije voeten, met een enkelband om. Tijdens de zitting is besloten deze zogeheten schorsing voorlopige hechtenis weer op te heffen. Dat betekent dat Linda V. inmiddels weer vast zit.Op 6 augustus doet het Hof in Den Haag naar verwachting uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl