nieuws

'Burgemeester, u weet niet wat u ons aandoet'

ROTTERDAM - Eigenaren van stacaravans op camping de Groene Weide in Ouddorp doen een dringend beroep op burgemeester Van de Velde van de gemeente Goedereede. Ze willen dat zij helpt een nieuwe plek te vinden. De camping is namelijk verkocht aan een investeerder die recreatiegigant Roompot er huisjes laat verhuren. Hierdoor moeten de bewoners binnen anderhalf jaar vertrekken.
"Sommige van ons staan hier al 40 jaar en hebben hun laatste pensioencentjes in een stacaravan gestopt", zegt John Lamers. De familie Blauw (zie foto) is al op hoge leeftijd en wonen bijna hun hele leven op de camping, dat ze nu binnen een jaar weg moeten, doet ze veel.
Hoop
Veel bewoners hopen dat burgemeester Van Velde zich wil bemoeien met de zaak. Een in de buurt gelegen camping Zonnewende zou graag willen uitbreiden en de huidige bewoners van camping Groene Weide willen overnemen. De gemeente wil hiervoor, volgens de campinggasten, alleen geen vergunning afgeven, terwijl de provincie Zuid-Holland hier geen enkel bezwaar tegen heeft.
Nieuwe eigenaar
Camping de Groene de Weide heeft sinds begin dit jaar een nieuwe eigenaar, recreatiegigant Roompot. Deze heeft andere plannen met de camping. Zo moeten er 180 nieuwe vakantiehuisjes komen. De nieuwe eigenaar geeft de huidige bewoners een verhuispremie van zo'n 1400 euro, maar daarmee wordt het emotionele leed niet voorkomen, zegt stacaravan bewoonster Lamers.
Nieuwe plek
Een andere plek voor de stacaravans die weg moeten, is er volgens de bewoners niet. Veel caravans zijn namelijk te oud. Campings accepteren geen stacaravans die ouder zijn dan zeven jaar. Voornamelijk ouderen op de camping de Groene Weide zijn gedoemd om van het verhuisgeld hun caravan te laten slopen. Snikkend vertelt mevrouw Blauw: "Ik heb helemaal geen geld voor een nieuwe, het zijn mijn laatste centjes geweest. Ik dacht hier mijn laatste dagen te slijten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl