nieuws

Helft tankers Rotterdamse haven voldoet niet aan eisen

haven
haven
ROTTERDAM - De helft van de tankers in de Rotterdamse haven voldoet niet aan de eisen. Dat is gebleken tijdens een controle afgelopen week van onder meer de Zeehavenpolitie. De actie was gericht op het vervoer en de overslag van gevaarlijke stoffen in de binnenvaart.
De Zeehavenpolitie inspecteerde 40 tankers, waarbij 21 overtredingen zijn vastgesteld. Ook zijn acht waarschuwingen uitgedeeld. De schippers leefden de veiligheidsvoorschriften niet na, het personeel was ondeskundig of de technische uitrusting van de tanker was niet op orde. Verder was er op sommige tankers iets mis met de papieren, zoals ladingdocumenten en vaar-en rusttijden.

Ontgassen

Er werd gericht gecontroleerd op het ontgassen en de overslag van schip naar schip, van zowel varende als stilliggende binnenvaarttankers. Ontgassen is noodzakelijk wanneer binnenvaarttankschepen van gevaarlijke lading wisselen.
De controle is uitgevoerd in samenwerking met onder meer het Havenbedrijf Rotterdam, de DCMR milieudienst Rijnmond, Rijkswaterstaat en het KLPD. De actie wordt in het najaar herhaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl