nieuws

Andere bewonders Schiehart ongerust

ROTTERDAM - De onrust onder bewoners van het complex Schiehart in Schiedam wordt steeds groter.
Nadat de gemeente in het weekend elf appartementen en elf winkelpandjes had afgesloten wegens bouwkundige problemen, constateren bewoners van andere huizen ook loszittende stenen en scheuren in hun panden.
Verzakt
Het complex bij de Parkweg telt meer dan tweehonderd woningen, die in dezelfde periode zijn gebouwd. In het weekend bleken delen van de gevel te zijn verzakt. Er staken stenen uit het metselwerk en er waren scheuren zichtbaar. Elf huizen werden snel ontruimd. Maandag werd bekend dat de bewoners voorlopig hun huizen niet meer in mogen. De ruim 200 andere woningen in het zelfde complex zijn tot nu toe niet tot verboden gebied verklaard.
Inspecteur
De gemeente Schiedam heeft toegezegd dat ook de overige woningen van Schiehart door een bouwkundig inspecteur kunnen worden gecontroleerd. Wanneer dat gaat gebeuren is nog onzeker. Verder heeft de gemeente de bewoners geadviseerd zich te verenigen en contact op te nemen met hun verzekeraar. IBC Woningbouw was destijds de bouwer. Dat bedrijf is inmiddels overgenomen door Heijmans.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl