nieuws

Oppositie Gorinchem tegen sloop Torenflat

ROTTERDAM - De oppositiepartijen SP en Gorinchem Solidair zijn tegen het plan om de Torenflat in de Gorinchemse Haarwijk te slopen. Ze vinden het zonde van zo’n beeldbepalend gebouw en willen de woningen behouden.

In 2014 zou de Torenflat tegen de vlakte moeten. Woningcorporatie Poort6 vindt het renoveren van het flatgebouw te duur geworden. Toch vraagt de SP zich af of slopen inderdaad zoveel goedkoper is. “Deze constructie is bijzonder stevig. Ik zou graag een onderzoek zien naar wat renoveren kost en wat slopen kost. Als het verschil niet groot is, waarom dan zo’n bijzonder gebouw tegen de vlakte gooien?”, aldus SP-fractievoorzitter Eva Dansen.
Wachtlijsten
Wat Dansen vooral niet bevalt aan de sloopplannen is dat er op deze manier honderd woningen verloren gaan voor Gorinchem. “De wachtlijsten zijn hier al zo lang, nog honderd woningzoekenden erbij moeten we niet willen.”
Verhuisvergoeding
De bewoners hebben ongeveer een jaar de tijd om een nieuwe woning te vinden. Ze krijgen daarbij wel een verhuisvergoeding van 5500 euro van Poort6. In 2014 zal dan echt de slopershamer tegen De Torenflat gaan. Of het begin of eind van het jaar zal zijn, ligt aan hoe snel iedereen een nieuwe woning heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl