Excelsior wint ruim van Schouws elftal

ROTTERDAM - Excelsior heeft dinsdag de oefenwedstrijd in het Zeeuwse Burgh-Haamstede tegen het Schouws elftal met 0-7 gewonnen. Voor de ploeg van trainer Leon Vlemmings scoorde Mick van Buren (foto) in de tweede helft drie keer binnen tien minuten.
Bij rust stonden de Rotterdammers met 0-2 voor. Jurgen Mattheij en Kevin van Diermen zorgden in de eerste helft voor de doelpunten. Het publiek moest tot halverwege de tweede helft wachten op de 0-3 van Van Buren, maar vervolgens ging het snel. De aanvaller maakte ook de 0-4 en 0-5.
In de absolute slotfase kopte Darren Maatsen de zesde Rotterdamse treffer binnen, waarna Niels Vorthoren voor het slotakkoord zorgde tegen het Schouws elftal: 0-7.
Roland Alberg, die anderhalve week geleden tegen het Flakkees elftal een tik kreeg op zijn enkel, sluit deze week weer aan bij de groep en verwacht zaterdag speelminuten te maken in de oefenwedstrijd tegen ASWH.
Opstelling Excelsior: Deckers (46. Termijn); Eekman (46. Stolte), Mattheij (46. Smith), Van Diermen, Van Huijgevoort, Vorthoren, Berkvens, Den Haan (46. Maatsen), Janga, Van Buren (78. Blij) en Kalisse.