nieuws

Griekse chauffeur krijgt bedankje voor reddingsactie A15

ROTTERDAM - De Griekse vrachtwagenchauffeur die woensdagmorgen op spectaculaire wijze een Nederlandse collega redde op de A15, heeft van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) een cadeautje gekregen. Als dank voor zijn koelbloedigheid kreeg de man een schaalmodel van een politiehelikopter.
De Griekse chauffeur zag hoe de Nederlandse chauffeur op de A15 een Britse auto raakte en vervolgens doorreed. Van dichterbij zag de Griek dat de Nederlandse chauffeur over het stuur lag. Hij was kennelijk onwel geworden. De truck reed intussen door.

Hoezo heldendaad?

Wat de Griekse chauffeur toen deed, doet denken aan een scène uit een actiefilm. Hij ging met zijn eigen vrachtwagen voor de Nederlandse truck rijden, totdat deze hem achterop raakte. Vervolgens remde hij gestaag af, zodat ook de Nederlandse wagen tot stilstand kwam.
Van een heldendaad wilde de Griekse trucker zelf niet weten. "Hij was er vrij laconiek over en verwachtte dat iedereen hetzelfde zou doen", zegt een woordvoerder van het KLPD.
De onwel geworden vrachtwagenchauffeur is ter plekke gereanimeerd door politieagenten en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl