nieuws

Odfjell erkent onveiligheid groot aantal tanks

Tankoverslag Odfjell
Tankoverslag Odfjell
ROTTERDAM - Tankopslagbedrijf Odfjell in de Rotterdamse Botlek erkent dat een groot aantal tanks niet veilig is doordat de blusvoorzieningen niet in orde zijn. Daarom houdt het bedrijf 50 tanks langer buiten gebruik dan aanvankelijk de bedoeling was.
Odfjell meldt woensdagavond in een persbericht verschillende tanks getest te hebben. Uit de tests is gebleken dat 'de bedrijfszekerheid niet voldoende gegarandeerd is'. Afgelopen vrijdag meldde het Odfjell nog dat de tanks waarschijnlijk in de loop van deze week weer in gebruik zouden worden genomen. Nu worden zelfs door Odfjell vrijgegeven tanks weer buiten gebruik gesteld.
Bestuursdwang
Afgelopen vrijdag legde milieudienst DCMR Odfjell op dat vijf tanks binnen 48 uur uit gebruik moesten worden genomen. Daarnaast moeten nog eens vijftien tanks uiterlijk volgende week vrijdag leeg worden gepompt. Odfjell zegt uit eigen beweging in totaal 50 tanks leeg te maken. Eerder meldde het bedrijf dat het om 80 tanks ging.
Testen blusvoorzieningen
Over de door de DCMR opgelegde bestuursdwang meldt Odfjell nu dat er momenteel voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden om de koel- en schuimblusvoorzieningen live te testen. Daarnaast worden brandschermen nagekeken koelleidingen onder druk geïnspecteerd, de dekking van het koelwater op de tanks onderzocht, schuimtests met eigen brandweer afgelegd en blus- en koelleidingen nagespoeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl