nieuws

‘Het was een gewone avond in de Baja’

ROTTERDAM - De ongeregeldheden woensdag- op donderdagnacht in het centrum van Rotterdam zijn buiten de Baja Beach Club ontstaan. Dat zegt de bedrijfsleider van de uitgaansgelegenheid.

De politie zegt dat de problemen in de club zijn begonnen. 15 vechtersbazen moesten door de beveiliging de club uit worden gezet. Agenten gaven daarop het advies om de Baja vroegtijdig te sluiten, waarop 600 feestgangers buiten stonden.

Wallenwoensdag

In de Baja Beach Club was het ‘Wallen Woensdag’, een R&B-feest. “Het was een gewone avond in de Baja”, aldus bedrijfsleider Leonardo Mendo. Verder wacht Mendo de uitslag van het politieonderzoek af. Tot die tijd wil hij niet reageren.

Ooggetuige: zowel binnen als buiten

Volgens een ooggetuige werd er zowel binnen als buiten de Baja gevochten en ging het om meerdere losse vechtpartijen. Zij zegt ook dat het feest rond half 4 op last van de politie werd stilgelegd.

Reactie Kriens

Loco-burgemeester Kriens reageert met afschuw op de vechtpartijen en vernielingen: “Het is in en in triest dat de avond begon als een feest en dan zo moet eindigen.” Leefbaar Rotterdam heeft inmiddels ook opheldering gevraagd over de rellen.
In de nacht van woensdag op donderdag braken rellen uit op en rond het Stadhuisplein. De politie moest een aantal charges uitvoeren. Er werden zes arrestaties verricht. De schade aan het Stadhuisplein, de Kruiskade en de Lijnbaan is aanzienlijk. Winkels zijn vernield en geplunderd en tientallen autoruiten zijn ingegooid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl