nieuws

Wallenwoensdag liep eerder uit te hand

wallenwoensdag
wallenwoensdag
ROTTERDAM - Wallenwoensdag-feesten zijn in Rotterdam eerder uit de hand gelopen. In mei is de club Saint Tropez een half jaar gesloten op last van burgemeester Aboutaleb na een schietpartij tijdens zo'n themafeest. De Baja Beach Club nam het Wallenwoensdag-concept over. Maar afgelopen nacht ging het opnieuw mis.
Tijdens het feest in de Baja ontstond een vechtpartij. De club zette 15 mensen buiten, waarna de zaak is geëscaleerd. Op het Stadhuisplein ontstonden meerdere vechtpartijen. Daarna trokken relschoppers naar de Kruiskade en de Lijnbaan. Onderweg richtten ze tal van vernielingen aan.
De bedrijfsleider van de Baja Beach Club, Leonardo Mendo, houdt vol dat de ongeregeldheden buiten zijn ontstaan. Volgens Mendo was het “een gewone avond in de Baja”.
Er zijn tien winkels vernield en één geplunderd. Ook de ruiten van zes geparkeerde auto's moesten het ontgelden. De politie verrichtte zes arrestaties.
Loco-burgemeester Kriens noemt de gebeurtenissen in en in triest. Of de rellen gevolgen hebben voor het Zomercarnaval en de daaraan voorafgaande Battle of Drums, is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl