nieuws

Meeuw in uitvoering in Chris Natuurlijk van 28 juli

prepareren kokmeeuw
prepareren kokmeeuw
ROTTERDAM - Wat doet het Natuurhistorisch met meeuwen, kunstbelevenis in Trompenburg Tuinen en Surinaamse zangvogeltjes en zomers boekje in Chris Natuurlijk van 28 juli.
Beleef in Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam de spannende kunstwerken van Egied Simons. Ga de tunnel in die als een zilveren rups door het bos kruipt. In het dak van de tunnel zijn lenzen aangebracht die gericht zijn op de hemel. Ontdek de toppen van de bomen, wolkenluchten en voorbijvliegende vogels.
De vogels in het Natuurhistorisch in Rotterdam vliegen niet meer. Hoe dode meeuwen worden geprepareerd, dat is te zien in de tentoonstelling Meeuw in uitvoering. Opgezette meeuwen met een verhaal, skeletten, balgen en meeuwen op sterk water zijn te zien in het museum.
Zomerse temperaturen of niet, in Chris Natuurlijk is en blijft het voorlopig zomer.
Als het warm is beginnen de Surinaamse zangvogeltjes te zingen. Op het Parmentierplein in de Rotterdamse Waalhaven strijden leden van de Rotterdamse zangvogelvereniging Euromast om de eer. Welke vogel fluit het meest in een kwartier?
We zitten middenin de 'hondsdagen'. Wat dat zijn? Theo Schildkamp licht een tipje van de sluier op in het boekje Zomer en vertelt over nog meer zomerse natuurverschijnselen in Chris Natuurlijk van 28 juli.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!
Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl