nieuws

Politie waarschuwt brugspringers

ROTTERDAM - De politie Zuid-Holland Zuid roept mensen op om niet te zwemmen in sloten en kanalen en om vooral niet te springen van de bruggen daaroverheen. Dit komt met name veel voor in de Alblasserwaard bij de hogere bruggen over de binnenvaarten.
Het zwemmen in sloten en kanalen en springen van bruggen kan gevaar opleveren voor de zwemmers, maar het zorgt ook voor irritatie bij de recreatievaart. Al een aantal jaar waarschuwt de politie tegen deze praktijken, maar met de hoge temperaturen van de afgelopen week lijkt dit actueler dan ooit. "Het begon toen een aantal jongeren aan een brug hing en daardoor het ophaalmechanisme kapot ging", legt politiewoordvoerder Loek Houtepen uit.
Sowieso is het zwemmen in sloten verboden bij wet. Er is namelijk geen toezicht. “Door een gevaarlijke stroming kunnen zwemmers in gevaar komen en je weet nooit wat zich onder het wateroppervlakte bevindt. Het is in Nederland een aantal keer voorgekomen dat mensen hierdoor zijn omgekomen." Op brugspringen staat een boete van 90 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl